3D půdorys nemovitosti je lepší, než plánek


Když se prodávají nemovitosti formou soukromé inzerce nebo prostřednictvím realitních kanceláří, součástí prodeje bývají i plánky půdorysu objektů. Většinou se jedná o technický stavební výkres nebo o náčrtek, z něhož jsou zřejmé základní údaje o rozmístění jednotlivých prostor a jejich velikosti. Z nakresleného půdorysu se pak snadno dozvíte, kde se nachází kuchyně, jak je velká vůči obývacímu pokoji, zda je zde průchozí ložnice, anebo jak velká je koupelna, a zda ji máte k dispozici na okraji bytu nebo uprostřed.

půdorys bytu

Vnitřní dispozice dokáže mnohé napovědět a vy jako zákazník se pak můžete snáze rozhodnout, zda máte o byt zájem, nebo nemáte. Ovšem toto je pouze obyčejný plánek – 2D v ploché podobě, ale pokud chcete mít lepší představu o vnitřní dispozici z hlediska prostorového uspořádání vybavení nábytkem, spotřebiči či jinými předměty, může se vám hodit 3D půdorys nemovitosti Scan 360.

plánek bytu

3D půdorys si můžete představit jako pohled shora do obytného prostoru, kde jsou dobře patrné všechny předměty na svém místě, jak tu vytvářejí trojrozměrnou realitu. Toto je důležité hlavně proto, že lze snadno odhadnout, jak moc místa v určité místnosti máte, zda je tu prostředí prostorné nebo naopak stísněné, a zda by také bylo možné některou z příček vybourat či posunout. Z plochého plánku toto nevyčtete a můžete se tu pak při plánování dalších postupů stavebních úprav zmýlit a následně toho litovat. U 3D plánků to máte snazší, navíc je lze upravit tak, že zpřeházíte nábytek podle potřeby na jiná místa a vytvoříte si vlastní lepší řešení.

3D plánky nemovitostí vytváří speciální software, není to tedy jen statický, namalovaný obraz. Proto s nimi můžete variabilně kouzlit, jak chcete, a toto programové vybavení můžete využít i pro jiné účely a další obytné prostory, nejen pro městské byty či rodinné domy, ale kupříkladu i pro hotely a penziony.